ØKOUKA er en landsdekkende feiring av økologisk og biodynamisk mat og landbruk.
ØKOUKA ble startet opp i Nord-Trøndelag i 2011 under navnet Økoveka. I Oslo ble ØKOUKA for første gang arrangert i 2013. I 2014 ble det også arrangert økouke i Buskerud. I 2015 kom Stavanger, Bergen, samt Møre og Romsdal med. I 2016 kom også Agder, Telemark, samt Nord-Østerdal og Røros med. I 2017 kom Nordland, Østfold og Sogn og Fjordane kommet til. I år blir også Tromsø og Vestfold med.
Informasjon om de enkelte ukene ligger søkbart i program og kontaktinformasjon til koordinatorene finner du her.
Feiring av norsk økologisk mat og jordbruk
ØKOUKA er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag.
Vi trenger alle bonden, og bonden trenger den bevisste forbruker, kokk og kjøpmann.
I løpet av uka vil det arrangeres kurs og seminarer både av teoretisk og praktisk natur, gårdsmarkeder, smaksopplevelser i ulike former og mye mye mer.
Samarbeid i sentrum
ØKOUKA er et initiativ fra 13 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger. Vi vil ta hele byen i bruk og involvere flest mulige aktører. ØKOUKA arrangeres i samarbeid og det er det som gjør oss sterke og slagkraftige. Det gjør at vi kan oppnå vårt felles mål om å øke kunnskap og oppmerksomhet om sunn, ren og økologisk mat hos forbrukere, kokker og andre i storhusholdning eller dagligvaremarkedet.